Közérdekű információk

Plébánia:

Nagy Róbert plébános: +36208233815

Templom: 6771 Szeged-Szőreg, Templom tér 3


Nagyobb térkép

A szentmiséink általános rendje a következő. A naptár és a vasárnap hirdetések tartalmazzák a kivételes eseteket. Téli időszámítás alatt egy órával előbb kezdődnek az esti szentmisék.

Nap Szőreg Deszk
Vasárnap 9 óra 11 óra
Hétfő    
Kedd 18 óra  
Szerda 18 óra  
Csütörtök 18 óra  
Péntek    
Szombat 18 óra  

Miseszándék igényét Nagy Róbert plébánosnál ill. a plébánia irodáján jelezheti.

Hitoktatóink Szőregen Szalai István, Deszken pedig Cseh Miklós. Kérjük a szülőket, ha gyermeküket szeretnék beíratni hitoktatásra, kérjük jelezzék szándékukat.

Keresztelésre, házasságra, betegek kenetére előzetes egyeztetés alapján készítjük fel a híveket. Házszentelés a misén kihirdetett időpontokban, ill. időpont egyeztetésével.

Elsőáldozásra és bérmálásra a hitoktatók készítenek fel csoportokat.

A szentségekről bővebben.

Az Alexandriai Szent Katalin Plébánia nevében köszönjük eddigi támogatásukat! Kérjük, hogy egyházközségünk anyagi kiadásaihoz lehetőségükhöz mérten továbbra is járuljanak hozzá. Az ebből befolyó összegből van lehetősége a plébániának a templom fenntartásának, karbantartásának anyagi fedezetét biztosítani. Az egyre növekvő közösségi igények, az egyre bővülő plébániai csoportok, közösségek működéséhez szükséges segítség is ebből az összegből történik. Tudjuk, hogy mekkora áldozatvállalás ez! Kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa egyházközségünket, hiszen olyan közösséget támogat, aminek Ő maga is tagja. Szeretettel várjuk Önöket miséinken, programjainkon, amelynek sikeréhez hozzájárultak támogatásukkal!

Egyházi hozzájárulás összege:

  • Nyugdíjasoknak: 2500 Ft.
  • Keresőknek: 4000 Ft.

Temetést az irodán kérjük bejelenteni, a sírhelyet is plébániai irodán lehet megváltani.

A plébániai iroda hétfőtől péntekig de. 9 és 12 óra között van nyitva.

Irodavezető: Bernát Jolánka

Házvezető: Majsai Ferencné Terike

Fejlesztés alatt...

Nagy Róbert 1973. június 7. született Szegeden, teológiai tanulmányait 1996-2003. között végezte Szegeden. Pappá szentelték 2003. június 21. Szegeden. Először segédlelkészként szolgált 2003-2004 között Békéscsaba-Belvárosba, majd 2004-től Gyulán. Plébános 2005-2011 között Kunágotán, Dombiratos ellátásával, 2010-2011-ben Almáskamarás oldalagos ellátásával, 2011-2014 között Magyarbánhegyesen, Nagybánhegyes ellátásával. 2014-től Szeged-Szőreg plébánosa, Deszk ellátásával.

Előző plébánosok

Fejlesztés alatt...
Fejlesztés alatt...
Fejlesztés alatt...
A falu első templomát 1752-ben építették. A fából készült templom pusztulása után 1811-ben kezdték el építeni Vedres István tervei alapján. A klasszicista stílusban épült új templomot 1816. november 25-én szentelték fel, Alexandriai Szent Katalin tiszteletére. Tovább